Dişlerin ön yüzlerinde hafif seviyede aşındırma yapıldıktan sonra ince bir tabaka porselenin dişlerin ön yüzlerine yapıştırılması işlemidir.
Estetik diş hekimliğinde önemli bir yeri olan empress kaplamalarda metal alt yapı yerine cam destekli güçlendirilmiş porselen kullanılır.
Bu sistemde porselen alt yapısı olarak metal yerine beyaz bir alaşım olan zirkonyum kullanılır.
İmplant, eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni, tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir.
Diş beyazlatma işlemi, çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini, kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan bir çözümdür. Dişlerin yapısında (mine ve diş kemiği tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler vardır. Birincisi diş doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma (klinikte), diğeri ise evde doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygulanan ev beyazlatma (evde) sistemidir.
Gömülü diş ağızda çıkması gereken yere çıkma vakti geçmesine rağmen çıkmamış dişlere denir. Gömülü diler, dişin konumuna, diğer dişlere etkilerine, kemik içerisindeki seviyelerine, etraf dokuda yarattığı yada yaratabileceği hasara göre alınmasına karar verilir.
Kanal tedavisi diş çürüğünün dişin canlı dokularının yer aldı pulpa odasına ulaşması veya çok yakınına gererek dişin sinirlerinin etkilendi durumlarda yapılır.
Flor, dişin yapısında kimyasal bağ kurup çürüğe karşı direnci artıran bir elementtir.
uygulaması azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerinin girinti ve oluklarının akışkan bir dolgu maddesi ile örtüldüğü koruyucu bir diş tedavisidir.
Dişteki çürük kısım temizlenir, duruma göre kalıcı veya geçici dolgu yapılır.
Köprü, kron, kaplama olarak da bilinen sabit protezler, ağızda az sayıda diş eksikliğinde uygulanan ve destek dişlerin kesilmesi (küçültülmesi) ile laboratuvarda hazırlanıp dişlere yapıştırılan protezler dır. Dişlerin ağızda görünen kısımlarının yerine yapılan ve hasta tarafından çıkarılamayan protezler dır.
Diş çekimi, dişin kemikteki soket denilen yuvasından uzaklaştırılması işlemidir. Basit diş çekimi lokal anastezi altında ağız içinde görünen dişlerin çekiminde kullanılan tekniktir.
Tedavisi mümkün olmayan dişlerin çekimi, diş kökü ya da kemik patolojilerinin olduğu durumlar (kist, tümör…), implant cerrahisi gerektiren durumlar, kemik oluşturmaya yönelik işlemler, protez öncesi doku hazırlığı gerektiren durumlarda anestezi altında gerçekleştirilecek cerrahi işlemlere ihtiyaç duyulabilir.